Car Audio Technical Discussions Dedicated to the technical side of Car Audio.

'Broken' amp started working when I boosted my car

Old 12-09-2013, 04:31 PM
  #1  
0 Watt CAFz'r
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 1
'Broken' amp started working when I boosted my car

So i have a 600W 4 channel pioneer amp that suddenly died and stopped powering my four speakers a while back. I brought it in and a guy who knows what he's doing tested it with a machine, checked out wiring and came to the conclusion that the amp is dead. Recently my battery died and after getting boosted, the amp started working for about a day, and while listening to music it cut out again. Brought it back and he told me the same thing. Amp is dead, and he's not sure why it worked for a bit but just told me its an amp issue.

SO, whats going on? What are the possible problems and possible solutions. I bought a replacement amp before it randomly started working again and I'm considering just swapping the amp, but I dont want to waste a good amp either.

Thanks a lot.
Kickinit is offline  
Old 01-03-2014, 09:04 PM
  #2  
500 Watt CAFz'r
iTrader: (3)
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 597
You aren't giving us much to work on, but perhaps the amp power connection to the battery is not solid. When boosting you put the clamps on the battery positive terminal and perhaps this fixed the connection temporarily.
When the connection is poor, it may not show up in a voltage test. If you test for 12 volts at the amp terminal all is good, but when the amp turns on and draws current, the poor battery connection causes a voltage drop.

Have you tried to measure voltage across the amp pos and neg terminals at the amp, with the amp ON?
zoomer is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Rockney
General Discussion
32
05-30-2005 05:22 PM
leg0man
General Discussion
26
06-27-2004 12:39 PM
carkilla
General Discussion
0
06-26-2004 11:33 AM
Team_Obsession
Off-topic Chat
19
10-05-2003 10:38 PM
Robin W.
General Discussion
4
08-21-2003 04:34 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 'Broken' amp started working when I boosted my car


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.