Car Audio Technical Discussions Dedicated to the technical side of Car Audio.

Pioneer AVH-P4000DVD Issue

Old 06-27-2013, 02:41 AM
  #1  
0 Watt CAFz'r
Thread Starter
 
Steven_NISMO's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 8
Pioneer AVH-P4000DVD Issue

Okay so I have a Pioneer AVH-P4000DVD double din. I picked this double din up without the harness. I had a Pioneer single din radio laying around and I noticed the harness works with this double din so I began to hook it up in my car. The double din works, but there are a couple of problems I am experiencing.

First, there's no sound on aux. Tried more than one aux wire but it still doesn't work. Second, I hooked up my iPod via the iPod adapter that plugs into the back and I get to go through everything on the iPod, but there's no sound. Also, when I tried playing a DVD with the car parked, I get sound but no picture.

Now im thinking all of these problems may be happening because I don't have the original harness since its one from an old single din. I ordered a harness for this double din through ebay but I just want to make sure it could most likely be the harness before I attempt to rewire it to the harness I ordered.

Thanks.
Steven_NISMO is offline  
Old 06-27-2013, 03:22 PM
  #2  
Administrator
 
Dukk's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 16,855
You have to go through the setup menu to turn the AUX input on.

Your single din harness likely does not have the light green parking brake wire that needs to be engaged to get picture.

Not sure why your iPod isn't working.
Dukk is offline  
Old 06-28-2013, 03:33 AM
  #3  
0 Watt CAFz'r
Thread Starter
 
Steven_NISMO's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 8
Originally Posted by Dukk View Post
You have to go through the setup menu to turn the AUX input on.

Your single din harness likely does not have the light green parking brake wire that needs to be engaged to get picture.

Not sure why your iPod isn't working.
I've gone through the settings a million times just to try to fix the aux problem. Both the aux and ipod aren't getting any sound and im pretty sure a usb flash drive connected to the usb port won't have sound either. It has to be one problem that im not figuring out thats causing this.
Steven_NISMO is offline  
Old 07-06-2013, 10:44 PM
  #4  
0 Watt CAFz'r
 
bossanova's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 13
Did u try powering the head unit off then hokding down your function button andgoing into those settings, i have the avh 6600dvd and had to shut the deck off the hold the audio function button down to enter a different setting menu than u have when the deck is turned on...
bossanova is offline  
Old 07-06-2013, 10:47 PM
  #5  
0 Watt CAFz'r
 
bossanova's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 13
If you ground the light green wire that is supposed to hook to your emergency brake it will work as well, at least its worked on the past 2 dvd players ive had
bossanova is offline  
Old 07-06-2013, 10:52 PM
  #6  
0 Watt CAFz'r
 
bossanova's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 13
As far as the ipod issue im not familiar, ima droid user but i bought a cable that has headphone plug on one end and rca cables on the other, ran it to the a/v input on the back of the dvd player, turned on the a/v in settings and i run it thru that way... maybe thats an option?
bossanova is offline  
Old 07-07-2013, 02:07 PM
  #7  
0 Watt CAFz'r
Thread Starter
 
Steven_NISMO's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 8
Originally Posted by bossanova View Post
Did u try powering the head unit off then hokding down your function button andgoing into those settings, i have the avh 6600dvd and had to shut the deck off the hold the audio function button down to enter a different setting menu than u have when the deck is turned on...
I don't think there's a function button but I did turn off the unit and there are settings you won't see if its turned on, so yeah I did go through them as well.

Originally Posted by bossanova View Post
If you ground the light green wire that is supposed to hook to your emergency brake it will work as well, at least its worked on the past 2 dvd players ive had
Thanks, I'll try that and see if it helps anything.

Originally Posted by bossanova View Post
As far as the ipod issue im not familiar, ima droid user but i bought a cable that has headphone plug on one end and rca cables on the other, ran it to the a/v input on the back of the dvd player, turned on the a/v in settings and i run it thru that way... maybe thats an option?
Where did you get that plug at? I wanted to use my ipod so I could control it from the unit but if I end up not fixing this issue, I may do this instead.
Steven_NISMO is offline  
Old 07-07-2013, 08:36 PM
  #8  
0 Watt CAFz'r
 
bossanova's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 13
I got the plug at a radio shack runs about 8 bucks is just a headphone jack on one end and the (male) rca plugs on the other
bossanova is offline  
Old 07-15-2013, 05:56 PM
  #9  
0 Watt CAFz'r
Thread Starter
 
Steven_NISMO's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 8
Originally Posted by bossanova View Post
If you ground the light green wire that is supposed to hook to your emergency brake it will work as well, at least its worked on the past 2 dvd players ive had
I didn't see a light green wire. All the wires were joined together so there weren't any left over wires as well. Is that saying I should just replace the harness with the original one? The harness it currently has is from an old pioneer single din so I'm not sure if the wiring would be slightly different or what.
Steven_NISMO is offline  
Old 07-15-2013, 06:00 PM
  #10  
0 Watt CAFz'r
Thread Starter
 
Steven_NISMO's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 8
Okay so I did try the RCA wire with the headphone jack at the other end and that also did not work. I plugged it into the AV outputs then turned it on through the settings. There was no sound. I did plug it into the outputs where I plugged my amp into and I do get sound but im not getting anything from my subwoofers.

This is an unusual issue and I'm not sure what could be causing everything but the radio and cd player not to work. -_-

Last edited by Steven_NISMO; 07-16-2013 at 03:14 AM.
Steven_NISMO is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Pioneer AVH-P4000DVD Issue


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.