General Discussion General discussion about all things car audio, from pioneer, orion, alpine and eclipse.

:( alpine head unit not giving me CD

Old 06-28-2007, 03:47 PM
  #1  
0 Watt CAFz'r
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 13
:( alpine head unit not giving me CD

i have a alpine cda-9831 deck in my car i dont no why but its not ejecting my cd and when i put on the tuner it goes on but no sound ? how can i get the cd out or fix this ?
alba202 is offline  
Old 06-28-2007, 08:12 PM
  #2  
0 Watt CAFz'r
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 47
Happened to me with my stock deck, what I found out was that my motor within the deck itself was broken. I was able to take it out with some very small pliers, as I need the CD (didn't care much for the deck, it was a POS anyway).

That is most likely the cause of your problem or you may have fried the "brain" of your deck, which in that case is why your tuner isn't working as well...
Ijaz is offline  
Old 06-28-2007, 10:55 PM
  #3  
0 Watt CAFz'r
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 13
i opened it up and got the cd out and now the tuner works but the cd doesnot it tells me a error i got a new deck now the ECLIPSE CD7000 i dont no if mine going to get thealpine fix or not
alba202 is offline  
Old 06-29-2007, 01:58 AM
  #4  
500 Watt CAFz'r
 
Sinemeup's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 633
I had the same problems last weekend, up all night building a box, got the carpet on, put a cd in and ken-wouldn't play it... spent the next hour getting the deck out, taking the cover off, cleaning the opening with alcohol, electronics spray, its been a week since and its still working like a charm. I almost tried to put in a CD that didn't feel like it wanted to go in, instead I pulled it out and noticed that it was in really rough shape. The can't find it, grind it rule should not be applied to your headunit. As far as the Alpine, maybe its time was up, how old was it? I
Sinemeup is offline  
Old 06-29-2007, 03:29 PM
  #5  
0 Watt CAFz'r
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 13
the deck is only a 2004 so its 3 year's old i think im going just hold on to it and put in my new deck when it come's in
alba202 is offline  
Old 06-29-2007, 11:48 PM
  #6  
500 Watt CAFz'r
 
Sinemeup's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 633
Yeah, good idea to hold on to it... I know a few guys that are still running alpine's that are much older than that... what model is it?
Sinemeup is offline  
Old 07-01-2007, 11:17 AM
  #7  
500 Watt CAFz'r
iTrader: (1)
 
PT-Chris's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 514
on the face of you will have a RESET button, give it a push with a pin or something small and hold it for a few seconds. Start there...
PT-Chris is offline  
Old 07-08-2007, 06:02 PM
  #8  
50 Watt CAFz'r
 
Join Date: May 2003
Posts: 254
Yeah, I agree with the reset solution. Same thing happened to me once and I pressed reset and the deck spit the CD back out. Most decks have the reset button somewhere under the faceplate.
Muckaluck is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Roger @ CAFz
General Automotive News
0
01-25-2012 08:11 AM
Default User
Car Audio Technical Discussions
2
03-01-2008 05:41 PM
Sinemeup
General Discussion
0
12-15-2007 03:44 AM
hi..i'm new
General Discussion
5
03-19-2006 11:18 PM
Toolman
General Discussion
7
03-21-2004 07:24 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: :( alpine head unit not giving me CD


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.