General Discussion General discussion about all things car audio, from pioneer, orion, alpine and eclipse.

crappy sound

Old 07-20-2007, 12:31 AM
  #1  
0 Watt CAFz'r
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 20
crappy sound

a friend of mine sold me some infinity 6010s(componets) and infinity kappas62.7i(coax) for $250 which i thought was a very good deal.
i got them allhooked up in my car and i powered them with a phoenix gold 4 channel amp, model number: Octane-R 5.0:4. which i got from a co-worker
i am very unimpressed by the sound.
is it the amp? is that a very low end amp?

any help would be appreciated!

Thanks in advance
kingklay is offline  
Old 07-20-2007, 01:05 AM
  #2  
4000 Watt CAFz'r
iTrader: (5)
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 4,643
there is so much more we need to know
what deck
what car
have you done the big 3
how is it very unimpressing to you
zzzzzzz is offline  
Old 07-20-2007, 05:26 AM
  #3  
4000 Watt CAFz'r
iTrader: (66)
 
MR2NR's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 6,420
It is a basic amp but it is more than likely not the issue. The issue is going to be the speakers and how they are installed and setup for your use. More info is needed to draw a more accurate picture. What is the vehicle and where are the speakers installed. What cd player is used, subs etc...
MR2NR is offline  
Old 07-20-2007, 08:46 AM
  #4  
0 Watt CAFz'r
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 20
Originally Posted by zzzzzzz
there is so much more we need to know
what deck
what car
have you done the big 3
how is it very unimpressing to you
Its all installed in a 350z
the deck is a panasonic CQ-c5305u
I have no subs running at the moment.
the overall quality of the sound is just crappy. My brother had a listen and thought it didnt sound right as well at loud levels.

Im wondering if its the tight space of the car, i dont know. its driving me nuts.
kingklay is offline  
Old 07-20-2007, 08:55 AM
  #5  
0 Watt CAFz'r
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 20
Originally Posted by MR2NR
It is a basic amp but it is more than likely not the issue. The issue is going to be the speakers and how they are installed and setup for your use. More info is needed to draw a more accurate picture. What is the vehicle and where are the speakers installed. What cd player is used, subs etc...

all the speakers are installed in the stock locations, in the door and directly behind the seats.
i tried fading the sound to the rears and it sounds quite weak. I know they are just a filler but i think it should be able to crank if i wanted to. In my old honda civic i had shittier speakers ($100 a pair brand new) and it sounded a hell of a lot better but they were all powered by a thunder mtx 4244. oh and the deck was a JVC kd sc500.

thanks for your help
kingklay is offline  
Old 07-20-2007, 09:29 AM
  #6  
50 Watt CAFz'r
 
Join Date: May 2007
Posts: 326
sounds like you have a short or a mechanical issue with one of the drivers.
try eliminating each one induvidually and see if the sound improves, also i would check to see if the speakers are polorized, as in they are wired correctly, cus if one of them is backwards it would also sound like crap.
anyhoo ! have a great day
methodman0666 is offline  
Old 07-20-2007, 12:27 PM
  #7  
50 Watt CAFz'r
 
MIKEONE's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 417
HAVE YOU CHECKED THE PHASING OF ALL THE SPEAKERS? infinity speakers are very bright, is that the issue? we need more info as to what " crappy " means
MIKEONE is offline  
Old 07-20-2007, 12:44 PM
  #8  
0 Watt CAFz'r
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 20
Originally Posted by methodman0666
sounds like you have a short or a mechanical issue with one of the drivers.
try eliminating each one induvidually and see if the sound improves, also i would check to see if the speakers are polorized, as in they are wired correctly, cus if one of them is backwards it would also sound like crap.
anyhoo ! have a great day
OK thanks!! i'll check the wiring.
what do you mean by eliminating the each driver? on the amp? im still learning about all this stuff
kingklay is offline  
Old 07-20-2007, 12:48 PM
  #9  
0 Watt CAFz'r
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 20
Originally Posted by MIKEONE
HAVE YOU CHECKED THE PHASING OF ALL THE SPEAKERS? infinity speakers are very bright, is that the issue? we need more info as to what " crappy " means

ok the best way i can explain it is when i turn up the volume the sound starts to distort at about 26 - 28. Sort of the same sound you get when you try and crank your speakers without an amp. Thats all i got.
kingklay is offline  
Old 07-20-2007, 01:20 PM
  #10  
500 Watt CAFz'r
iTrader: (1)
 
liv2ride's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 668
mayb thats why he sold them in the first place ?.. there was a problem with the speakers, and didn't build the ballz to tell you.
liv2ride is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: crappy sound


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.