General Discussion General discussion about all things car audio, from pioneer, orion, alpine and eclipse.

Protection mode

Old 07-09-2014, 01:30 PM
  #1  
0 Watt CAFz'r
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 1
Protection mode

Hi all, am new to this forum, please be gentle I am using a car stereo on my boat, a Kenwood KDC-MP345U. No amps or subs involved, just 4 6.5" speakers. I generally put all of the sound to the rear speakers that are on the main deck. I hook my ipod through the auxiliary input for sound, and yes, the wire for that 3.5 headphone connection is pretty small. I find that when I turn the volume up, the deck shuts down into what I suspect is protection mode. After 3-4 seconds of silence, it powers back up and as soon as I turn down the volume setting (below 28) everything works fine. I'm just wondering if the protection mode is coming on at what I perceive to be a lower volume than it should or is this fairly normal for a 22 watt RMS system. Could over-heating cause protection mode to kick in early? Is it possible that the small wire from the ipod to the deck is making it difficult to get enough signal? One final thought, I've put the Ipod at high volume, could that make a difference with the protection mode kicking in? Thanks in advance. Keith
Keith7481 is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
emarciniak
Car Audio Technical Discussions
34
02-21-2010 02:47 PM
Murkys
Car Audio Technical Discussions
11
05-30-2009 02:07 PM
sweetlikechutny
General Discussion
1
08-15-2005 01:25 PM
smooth
General Discussion
4
04-10-2004 08:14 PM
GonzoR6
General Discussion
1
02-12-2004 09:00 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Protection mode


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.