General Discussion General discussion about all things car audio, from pioneer, orion, alpine and eclipse.

Amp will not turn on after LOTS of troubleshooting

Old 09-01-2007, 11:04 PM
  #1  
50 Watt CAFz'r
Thread Starter
 
A-rock96's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 77
Amp will not turn on after LOTS of troubleshooting

The amp is a Kenwood 9152D monoblock, installed in June. Wiring is 0 gauge to a dist. block with two 4 gauge runs (one for mono, one for front stage). After installing my new comps in the front stage, the 2ch will turn on but the mono will not. The only change i made to the mono was a shorter cable from the dist. block to the amp.

Here's what i have checked:

Grounds OK
New Amp Fuses
Remote OK
Switched power cables from other amp

Is the amp toasted? An internal short perhaps? I'm out of ideas. Any help is appreciated.
A-rock96 is offline  
Old 09-02-2007, 12:10 AM
  #2  
Yankee
 
JohnVroom's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 3,599
Dont take this as insulting, but this is the kind of thing that bites a lot of folks, could you have swapped incoming power + and - on the mono??
JohnVroom is offline  
Old 09-02-2007, 12:12 AM
  #3  
50 Watt CAFz'r
iTrader: (2)
 
eg0r's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 190
other then frying the amp i see 2 possible scenerios

1. fuses blown
2. remote wire

you checked fuses
can you try swapping remote wires from 2ch to mono?
eg0r is offline  
Old 09-02-2007, 03:20 PM
  #4  
50 Watt CAFz'r
 
extreme1's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 146
you can determine the problem in less than 2 minutes with a DMM.
extreme1 is offline  
Old 09-02-2007, 07:40 PM
  #5  
50 Watt CAFz'r
Thread Starter
 
A-rock96's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 77
Polarity and remote wires are all ok. Unfortunately i dont have a DMM.
A-rock96 is offline  
Old 09-02-2007, 07:43 PM
  #6  
50 Watt CAFz'r
 
smpl_gy's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 322
Originally Posted by A-rock96
Polarity and remote wires are all ok. Unfortunately i dont have a DMM.
Go to cdn tire and pick yourself up one...It should be about $15 for the basic...
smpl_gy is offline  
Old 09-04-2007, 08:39 AM
  #7  
50 Watt CAFz'r
Thread Starter
 
A-rock96's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 77
Picked up a DMM...What am i checking for and what does it mean???

I apologize in advance for all the trouble. I'm still pretty new to this.
A-rock96 is offline  
Old 09-04-2007, 03:00 PM
  #8  
50 Watt CAFz'r
 
extreme1's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 146
put the black wire of the meter on your amps ground, now check both the power wire and the remote turn on, if both have 12V or more the wiring is fine and the amp is boned, if neither has 12V check your ground wire, if one or the other doesn't, check your connections again.
extreme1 is offline  
Old 09-06-2007, 04:07 PM
  #9  
50 Watt CAFz'r
Thread Starter
 
A-rock96's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 77
Well it appears the amp is toast. Can it be fixed? Would i be lucky enough to have an internal fuse that needs to be replaced?
A-rock96 is offline  
Old 09-06-2007, 07:41 PM
  #10  
50 Watt CAFz'r
iTrader: (8)
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 216
amp for repair

Originally Posted by A-rock96
Well it appears the amp is toast. Can it be fixed? Would i be lucky enough to have an internal fuse that needs to be replaced?
Please feel free to have it check by us ( S & S ELECTRONICS) for free estimates. You may contact us at 647-435-5980 if interested.
4boyssss is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Amp will not turn on after LOTS of troubleshooting


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.