General Discussion General discussion about all things car audio, from pioneer, orion, alpine and eclipse.

buzzing sound - what do i check?

Old 08-28-2004, 12:18 AM
  #1  
1000 Watt CAFz'r
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Hardcore Rock Superstar's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 1,807
Question

hmm just finished a 15h work day, i'm not overly excited about it all. But thought i should sort some stuff out since i have no hope of getting to sleep right now, eventhough i need to be up in 7h for work again.

PROBLEM:buzzing sound coming thru stereo. Pitch does not change with rpm's nor does it ever get louder or quieter no matter what the volume.

I coulda swore this problem did not exist before i removed my subs/amps (sub and mid/highs) from my jeep before holidays. Grounds for the amps are connected to the same spot they've always been (didn't remove any wiring, just disco'd it from the amps enough to get the equip out). Nothing as far as the deck or 4 mid/high speakers has changed.

What have i got screwed up here or what should i change/check?
Hardcore Rock Superstar is offline  
Old 08-28-2004, 06:41 AM
  #2  
50 Watt CAFz'r
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 295
Post

speaker wires, one strand may be hitting another conection.....thats my guess
mister steve is offline  
Old 08-28-2004, 04:15 PM
  #3  
1000 Watt CAFz'r
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 1,649
Post

or a bummed rca cable.
Bigmike216 is offline  
Old 08-28-2004, 06:26 PM
  #4  
1000 Watt CAFz'r
 
Join Date: Aug 2001
Posts: 1,770
Post

did you disconnect the battery or remove your main fuse before doing this?
pinhead is offline  
Old 08-29-2004, 12:46 PM
  #5  
1000 Watt CAFz'r
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Hardcore Rock Superstar's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 1,807
Post

nah...there was no removing of fuses on my behalf anyways....

stereo still sounds good as ever....just when there's no music you get that constant, hum, i'll double check the wires to make sure no strands are flaling and touchin one another.

I don't wanna go thru the pain of replacing an rca cable...so i'm just gonna assume thats not a possibility lol.
Hardcore Rock Superstar is offline  
Old 08-29-2004, 01:02 PM
  #6  
1000 Watt CAFz'r
 
Join Date: Aug 2001
Posts: 1,770
Post

more than likely if you never removed your fuses you probably touched your power wire and rca's together
blowing the ground trace on one of your pieces
pinhead is offline  
Old 08-31-2004, 01:48 PM
  #7  
1000 Watt CAFz'r
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Hardcore Rock Superstar's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 1,807
Post

if that was the case.....wouldn't it make this noise in auxillary too?

Thats what i found out today....it only makes the buzzing sound when the engine is running, it's not a huge deal, but if it's a simple fix or something yeah heh.
Hardcore Rock Superstar is offline  
Old 08-31-2004, 03:26 PM
  #8  
Guest
 
Mini Steve's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 961
Post

I was going to say to check your grounds. Even back in the same place the conecton can be diferent.
Mini Steve is offline  
Old 09-02-2004, 09:22 PM
  #9  
1000 Watt CAFz'r
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Hardcore Rock Superstar's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 1,807
Thumbs down

turns out it may have been my mistake....

currenlty my ground wires run under my box to my amps. Jackass's in the city don't know how to drive and i had to slam on the brakes...which made the box slide forward pulling on those grounds as well as in the end making the box flip forward onto the amps subs down (uh oh).

Subs are fine, but i ended up pulled the ground wired mostly outta the crimp and because it's under plastic i didn't notice this all. finlly yesterday i lost my bass all to gether as my ground came off.

Grr - i really gotta come up with some sorta miracle solution for bolting my sub box down.

None the less thanks for all the help on troubleshooting a problem in which i assured you the actual problem wasn't the problem. My bad [img]smile.gif[/img]
Hardcore Rock Superstar is offline  
Old 09-02-2004, 09:37 PM
  #10  
1000 Watt CAFz'r
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 1,649
Post

hehe, atleast you admitted it!
Bigmike216 is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
bitlord
General Discussion
8
03-17-2007 07:19 PM
Felipe
Install related
1
06-12-2006 10:35 PM
Flow2Dirty
General Discussion
7
01-14-2004 07:45 PM
ishdaddy
Install related
4
06-26-2003 12:53 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: buzzing sound - what do i check?


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.