General Discussion General discussion about all things car audio, from pioneer, orion, alpine and eclipse.

Sub makes loud feedback type noise after 30seconds

Old 02-06-2008, 04:42 PM
  #1  
1000 Watt CAFz'r
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Hardcore Rock Superstar's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 1,807
Sub makes loud feedback type noise after 30seconds

Hey Folks, had an issue on the way to work, thats been bothering me, but I can't go out and look at it cause i'm stuck at work.

On my way to work, I was listening to music when all of a sudden (about a minute in) the sub started making a loud buzzing noise (almost) like feedback when you only partially connect up a subwoofer in a home stereo to the receiver.

When i shut the vehicle off, and start it again, the sub will play for around 30 seconds again (only tried low volume), however, simply turning the headunit off and on, does not resolve do the same.

Any suggestions as to what I should be checking? It's fairly cold out, so the less time messing around I need to do the better. Not having music sucks!
Hardcore Rock Superstar is offline  
Old 02-06-2008, 05:00 PM
  #2  
4000 Watt CAFz'r
iTrader: (5)
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 4,643
i think you need a recone
zzzzzzz is offline  
Old 02-06-2008, 05:44 PM
  #3  
1000 Watt CAFz'r
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Hardcore Rock Superstar's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 1,807
For the record - I don't like your answer. Not cause it's not accurate or anything, just don't like how it sounds money wise


I finally got home, and checked a few minor minor things, here's what else i found.

I checked the cables and they seemed ok, no bad lights on the amp or anything powering up fine. I disconnected the RCA's and it would sorta make some intermittent popping noises followed by the eventual loud feedback type noise. still no red lights on amp to say it's in protect or anything crazy.


Is your diagnosis still the same? Anyone else agree/disagree?


For those that agree, what info (price/where/how/who) can you give me on getting a recone of this sub. Note, it's ummm a 2004 or 2005 version, before they went to that newer crazy expensive style (not that mine was cheap).
Hardcore Rock Superstar is offline  
Old 02-07-2008, 04:20 AM
  #4  
0 Watt CAFz'r
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 8
Try to remove wires that aren't important. Have you test the speakers already? Change it. Maybe the subs needs to be fixed.
Try to look for compatible amps and stereos.

___________________________
CAUTION: Blind Man Driving!
BMW Parts l Weatherstrip
sleepyhead is offline  
Old 02-07-2008, 06:39 AM
  #5  
1000 Watt CAFz'r
iTrader: (1)
 
ShockingCanada's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Posts: 1,287
make sure your ground is secure and in a clean location
ShockingCanada is offline  
Old 02-07-2008, 07:12 AM
  #6  
4000 Watt CAFz'r
iTrader: (17)
 
JordyO's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 6,363
Originally Posted by ShockingCanada View Post
make sure your ground is secure and in a clean location
^^ Agreed... sounds more like an amp problem than a sub problem to me.
JordyO is offline  
Old 02-07-2008, 08:21 AM
  #7  
1000 Watt CAFz'r
iTrader: (10)
 
Sasha's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 1,418
Sounds to me like amp power supply is gone. Any smoke yet?
Sasha is offline  
Old 05-18-2008, 11:06 AM
  #8  
1000 Watt CAFz'r
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Hardcore Rock Superstar's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 1,807
Turns out it was the amplifier that was the problem. I can't remember what was said to be wrong with it, but yeah, thought i'd post it in case any one was curious or keeping score with their troubleshooting.
Hardcore Rock Superstar is offline  
Old 05-18-2008, 11:12 AM
  #9  
50 Watt CAFz'r
iTrader: (6)
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 387
ya sometimes it is input transistors that do that and pass it thru the amp to the output.A big cause of this is too much voltage for a gain setting.So say if the amp takes 8volts and your HU gives 8 and the gain was at say half looking for 4 volts max and you turn the volume up alot it puts huge stress on the inputs
DDnut is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
aes92000
Car Audio Technical Discussions
7
03-14-2013 10:25 AM
Lspade69
General Discussion
1
05-31-2006 11:46 PM
Hardcore Rock Superstar
Off-topic Chat
6
04-05-2005 05:52 PM
ChrisB
General SPL
18
01-18-2004 06:42 PM
Thumper89
Off-topic Chat
15
11-01-2003 12:51 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Sub makes loud feedback type noise after 30seconds


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.