General Discussion General discussion about all things car audio, from pioneer, orion, alpine and eclipse.

wierd deck problem.

Old 10-17-2006, 11:08 PM
  #1  
50 Watt CAFz'r
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 53
wierd deck problem.

sometimes when i turn my deck up really loud my speakers start cutting out and then they reset themselves and go back on but 2 seconds later they shut off again, my sub remains on and pounding, only the speakers cut out.
it works fine with regular use, but when i crank it it starts ****ing up, whats goin on?
Jordman111 is offline  
Old 10-17-2006, 11:33 PM
  #2  
50 Watt CAFz'r
 
theif's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 336
are you running an amp on your highs ?
theif is offline  
Old 10-17-2006, 11:34 PM
  #3  
50 Watt CAFz'r
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 53
Originally Posted by theif
are you running an amp on your highs ?
nope, not yet anyways.
Jordman111 is offline  
Old 10-17-2006, 11:48 PM
  #4  
4000 Watt CAFz'r
iTrader: (19)
 
2 8's AKA Jeepbeats's Avatar
 
Join Date: May 2001
Posts: 5,644
What make/model is the deck and the vehicle this deck is in?
2 8's AKA Jeepbeats is offline  
Old 10-17-2006, 11:50 PM
  #5  
50 Watt CAFz'r
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 53
Its a JVC kdg720
and im running 4 speakers
2 shitty xplod 6x9's (came with car)
and two small (4" maybe) eclipse two way speakers in my dash
Jordman111 is offline  
Old 10-17-2006, 11:56 PM
  #6  
4000 Watt CAFz'r
iTrader: (19)
 
2 8's AKA Jeepbeats's Avatar
 
Join Date: May 2001
Posts: 5,644
You used the factory harness I assume, for power, ground, etc? I wonder if maybe the ground is not good enough, or maybe the internal amp is drawing too much current, getting a voltage drop, and going into protection mode briefly?
2 8's AKA Jeepbeats is offline  
Old 10-17-2006, 11:58 PM
  #7  
50 Watt CAFz'r
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 53
Originally Posted by 2 8's AKA Jeepbeats
You used the factory harness I assume, for power, ground, etc? I wonder if maybe the ground is not good enough, or maybe the internal amp is drawing too much current, getting a voltage drop, and going into protection mode briefly?
i didnt install the deck, it was installed professionally, but i kn ow that it has a direct fused wire for power, straight to the battery. and he used the factory ground so that should be good, no?
Jordman111 is offline  
Old 10-18-2006, 12:05 AM
  #8  
4000 Watt CAFz'r
iTrader: (19)
 
2 8's AKA Jeepbeats's Avatar
 
Join Date: May 2001
Posts: 5,644
Hmmm. Sounds ok, not too sure. If there is any doubt you can always run a ground of your own elsewhere. I am sure someone else on here will have two cents to chip in on this, I wonder if you can pull the deck, but leave it hooked up, and meter the power wire coming into it to see if it is getting a big voltage drop at full volume. You are always going to be better off running a separate amp in my experience, rather than going with deck power. Always.
2 8's AKA Jeepbeats is offline  
Old 10-18-2006, 12:07 AM
  #9  
50 Watt CAFz'r
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 53
Originally Posted by 2 8's AKA Jeepbeats
Hmmm. Sounds ok, not too sure. If there is any doubt you can always run a ground of your own elsewhere. I am sure someone else on here will have two cents to chip in on this, I wonder if you can pull the deck, but leave it hooked up, and meter the power wire coming into it to see if it is getting a big voltage drop at full volume. You are always going to be better off running a separate amp in my experience, rather than going with deck power. Always.
of course an amp would be better, but its not quite in the budget right now, i will eventually amp all my speakers tho.
i will try to run a new ground and see if that works.
but any other ideas from anyone would be greatly appreciated,.
Jordman111 is offline  
Old 10-18-2006, 12:29 AM
  #10  
4000 Watt CAFz'r
iTrader: (19)
 
2 8's AKA Jeepbeats's Avatar
 
Join Date: May 2001
Posts: 5,644
Sorry, didn't mean to come off sounding like a dick there. A couple of cheap options: http://vancouver.craigslist.org/ele/208664912.html
http://vancouver.craigslist.org/ele/220716195.html

Good luck!
2 8's AKA Jeepbeats is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: wierd deck problem.


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.