General Discussion General discussion about all things car audio, from pioneer, orion, alpine and eclipse.

deck shuts off when the stereo is at its loudest!?!

Old 09-13-2006, 05:13 PM
  #1  
0 Watt CAFz'r
Thread Starter
 
JL_sunfire's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 36
deck shuts off when the stereo is at its loudest!?!

I have an alpine "glide touch" head unit and when I crank the stereo.. The deck shuts off then comes back on right away... What would be the cause of this?

System: JL - 1000/1, 2x 12"w6's, 0/1 gage, stock altornator, 1 farad cap.

could this be because of a voltage drop? (lights dim bad when I drive)
JL_sunfire is offline  
Old 09-13-2006, 05:38 PM
  #2  
1000 Watt CAFz'r
 
theboy's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 1,267
Triple check the ground to the deck!
theboy is offline  
Old 09-13-2006, 05:48 PM
  #3  
0 Watt CAFz'r
 
tristanrules's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 23
Check the speakers, make sure the OHMS are correct. I had this problem and it was a blown coil of my quad coil sub
tristanrules is offline  
Old 09-13-2006, 05:57 PM
  #4  
1000 Watt CAFz'r
 
theboy's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 1,267
that would affect the amp not deck!
theboy is offline  
Old 09-14-2006, 06:16 PM
  #5  
0 Watt CAFz'r
Thread Starter
 
JL_sunfire's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 36
I will check the ground but the power to the deck is not to the battery. It's hooked up to the wire harness.
JL_sunfire is offline  
Old 09-14-2006, 07:18 PM
  #6  
500 Watt CAFz'r
iTrader: (4)
 
92zed34's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 813
Hook it up,just like you would an amp,i used 10 awg from battery to deck,alot of alpine decks require this..
I never really noticed any major improvement,just slightly.
92zed34 is offline  
Old 09-14-2006, 09:17 PM
  #7  
0 Watt CAFz'r
Thread Starter
 
JL_sunfire's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 36
Originally Posted by 92zed34
Hook it up,just like you would an amp,i used 10 awg from battery to deck,alot of alpine decks require this..
I never really noticed any major improvement,just slightly.
I should put a fuse from the battery to the deck right? If so, what size?
JL_sunfire is offline  
Old 09-14-2006, 10:05 PM
  #8  
1000 Watt CAFz'r
iTrader: (1)
 
Drew's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 1,174
Originally Posted by JL_sunfire
I should put a fuse from the battery to the deck right? If so, what size?
Depends on the size of the wire that you are running...
Drew is offline  
Old 09-14-2006, 10:29 PM
  #9  
0 Watt CAFz'r
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 21
are you runing subs if not there wont be enough voltage drop to shut off the deck. most likely it is a bad ground i would just change that before you do anything if that doesnt fix it then just run a wire to the battery you can do this with power and ground. put a fuse in line with the power and try to keep it as close to the battery as possible use a 10 amp that wouls be fine.
jim lucas is offline  
Old 09-14-2006, 10:50 PM
  #10  
1000 Watt CAFz'r
 
theboy's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 1,267
your car has dogsh!t factory wiring, you need to run a new 12awg consatant powr lead to your ignition or battery if you cant figure the ignition out, just do it and be done with it
theboy is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: deck shuts off when the stereo is at its loudest!?!


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.