General Discussion General discussion about all things car audio, from pioneer, orion, alpine and eclipse.

HU troubles

Old 12-16-2004, 05:27 PM
  #1  
1000 Watt CAFz'r
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 1,069
Post

My buddies Clarion Arx6570z is messing with him. It's either not powering up at all, flashing on and off, powering up playing for a bit then shutting off or working all together. It's all over the map. Any recommendations on what to do/check?

Thanks
fazes is offline  
Old 12-16-2004, 05:29 PM
  #2  
2000 Watt CAFz'r
 
Cavalier Chunk's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 2,423
Post

might be a bad connection? or mabey just bring it into the store if it's still under warrenty and get it repaired
Cavalier Chunk is offline  
Old 12-16-2004, 05:46 PM
  #3  
1000 Watt CAFz'r
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 1,069
Post

it's no longer under warranty, the fuses are fine, no loose wires etc.
fazes is offline  
Old 12-16-2004, 05:51 PM
  #4  
4000 Watt CAFz'r
iTrader: (66)
 
MR2NR's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 6,420
Post

Disconnect the harness from the player and check each speaker line to see if it is going to ground. Does each speaker show impedence would be the next thing to check. Meter the power and ignition lines, see if they drop out while the vehicle is moving. Failing that, remove the harness and plug the deck into a new power source on a bench and bench test it there. If the problem still happens, it's time to send it to the old Clarion home in the sk....trash can.
MR2NR is offline  
Old 12-16-2004, 05:53 PM
  #5  
1000 Watt CAFz'r
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 1,069
Post

Thanks for the help
fazes is offline  
Old 12-16-2004, 06:25 PM
  #6  
50 Watt CAFz'r
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 295
Post

you have a short some where
mister steve is offline  
Old 12-17-2004, 09:46 AM
  #7  
500 Watt CAFz'r
 
Join Date: Aug 2001
Posts: 866
Post

Originally posted by lumina_guy:
might be a bad connection? or mabey just bring it into the store if it's still under warrenty and get it repaired
Were you not the same guy who has been asking entry level knowledge questions for the past week? [img]graemlins/dunno.gif[/img] Yet you jump in and help someone with a troubleshooting question

I urge people to answer question they are qualified to answer


As far as your problem. MR2NR had some good suggestions but I think the best is to bench test it outside the car. That way you can isolate the car as the problem. If it still happens make sure your faceplate is fixed properly, otherwise its crapped [img]graemlins/thumb.gif[/img]
slow/n\low is offline  
Old 12-17-2004, 10:28 AM
  #8  
2000 Watt CAFz'r
 
Cavalier Chunk's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 2,423
Post

hey cut me some slack some times my suggestions do help. i might be a NOOB to this stuff but i do have a little bit of experince with some stuff. enough to know when i should talk and should not. so if i want to try and help some one keep your mouth shut.
Cavalier Chunk is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Cavalier Chunk
General Discussion
41
02-01-2006 08:54 PM
thegame83
Install related
3
10-29-2005 06:30 PM
Hardcore Rock Superstar
Install related
1
08-14-2005 12:20 PM
Cavalier Chunk
General Discussion
39
12-31-2004 04:07 PM
nikijack
General Discussion
1
02-26-2004 08:33 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: HU troubles


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.