General Discussion General discussion about all things car audio, from pioneer, orion, alpine and eclipse.

LOC help

Old 11-15-2006, 11:20 PM
  #1  
4000 Watt CAFz'r
Thread Starter
iTrader: (19)
 
2 8's AKA Jeepbeats's Avatar
 
Join Date: May 2001
Posts: 5,644
LOC help

I did an install in my friends 2003 Toyota Tacoma today, he is keeping the factory deck in it, but I added on a 4 channel MTX amp, and am upgrading the speakers front and rear. I used a Scosche 4 channel LOC, and after hooking it up I am getting very bad engine whine, and turn on/off pop through the speakers. I grounded the input ground wire to the same spot under the seat that the amp is grounded to, any chance that could set up a ground loop? The whine continues even when the deck is off, but stops when the RCA's are unplugged from the amp. Any suggestions, apart from changing out the LOC? Thanks!

Last edited by 2 8's AKA Jeepbeats; 11-15-2006 at 11:26 PM.
2 8's AKA Jeepbeats is offline  
Old 11-16-2006, 12:15 AM
  #2  
50 Watt CAFz'r
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 221
Well, sounds like it'c coming from the LOC or the RCAs.. Try running a ground from the LOC back to the same ground as the deck.
fiero-silva is offline  
Old 11-16-2006, 08:09 AM
  #3  
50 Watt CAFz'r
iTrader: (2)
 
belcom's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 249
I had PAC OEM-2 LOC installed for a couple of months and there was no noise whatsoever and no popping. and it wasn't really grounded to the car just connected the speaker inputs and hooked up my RCAs. The PAC also has the remote turn on delay which eliminates the popping but I didn't really use that because there was no need.
belcom is offline  
Old 11-16-2006, 08:29 AM
  #4  
4000 Watt CAFz'r
Thread Starter
iTrader: (19)
 
2 8's AKA Jeepbeats's Avatar
 
Join Date: May 2001
Posts: 5,644
Thanks for the info guys. I might actually take the LOC out, and track down some of the speaker input plugs, bypass the LOC all together. The amp actually uses Smart-Engage also, so I don't need to run a remote off the ignition wire like I did.
2 8's AKA Jeepbeats is offline  
Old 11-16-2006, 08:32 AM
  #5  
4000 Watt CAFz'r
Thread Starter
iTrader: (19)
 
2 8's AKA Jeepbeats's Avatar
 
Join Date: May 2001
Posts: 5,644
Originally Posted by fiero-silva
Well, sounds like it'c coming from the LOC or the RCAs.. Try running a ground from the LOC back to the same ground as the deck.

Thanks, will look into this.
2 8's AKA Jeepbeats is offline  
Old 11-16-2006, 08:41 AM
  #6  
4000 Watt CAFz'r
Thread Starter
iTrader: (19)
 
2 8's AKA Jeepbeats's Avatar
 
Join Date: May 2001
Posts: 5,644
Anybody locally have a pair of the speaker level input plugs that they could sell to me? Thanks!


Last edited by 2 8's AKA Jeepbeats; 11-16-2006 at 08:45 AM.
2 8's AKA Jeepbeats is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
TheTechMan
General SQ
24
06-28-2011 01:41 AM
Kool
General Discussion
17
05-10-2005 07:43 AM
2 8's AKA Jeepbeats
General Discussion
8
05-04-2005 06:52 AM
2 8's AKA Jeepbeats
General Discussion
2
02-27-2005 09:54 AM
2 8's AKA Jeepbeats
General Discussion
7
06-24-2004 08:51 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: LOC help


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.