General Discussion General discussion about all things car audio, from pioneer, orion, alpine and eclipse.

My amp is pissing me off.

Old 04-22-2006, 01:07 AM
  #1  
500 Watt CAFz'r
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Lspade69's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 607
Angry My amp is pissing me off.

I am tired of telling my friends "I can't, it clips after volume 29" when they ask me to crank my system up. I would go to the closest car audio store for help but I don't feel like driving for 1 hour there and 1 hour back because that sounds boring and gas prices are insane. So I beg you guys to help me with my problem. If you guys don't remember I have an infinity reference 1211a.

THE BIG QUESTION: What can I do to make my amplifier stop clipping at low volumes so that I can crank my head unit up and use all of the 1200Wrms that this amplifier is supposed to possess?

Lets say I hooked up some other amp that cranked out 1200W. Would it clip at the same volume too except I would be unaware of the clipping without the clip light or do infinity amps just clip easier. Would changing subs or head unit help? I think I do not get what the word "clipping" means.
Lspade69 is offline  
Old 04-22-2006, 02:10 AM
  #2  
0 Watt CAFz'r
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 28
i believe on the infinity amps that if the "clip" light flashes every now and then, its ok. You're only in danger if the light stays on for long periods of time....for example, throught a full long bass note.

...or you can turn down the gain on the amp and it shouldn't clip if you turn your HU volume higher.
bybliz is offline  
Old 04-22-2006, 02:37 AM
  #3  
500 Watt CAFz'r
iTrader: (-1)
 
King Dynasty's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 809
what is your box tuned to ?? sounds like u should back the deck off a bit and tune your amps to the right spot
King Dynasty is offline  
Old 04-22-2006, 08:45 AM
  #4  
50 Watt CAFz'r
iTrader: (1)
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 229
man forget that clip light just go for it...unless its on steady whi cares...i ran my infinity 12s on a 310 a for 3 yrs cwith that light flashing all the time....both still work fine..
blue collar is offline  
Old 04-22-2006, 12:10 PM
  #5  
500 Watt CAFz'r
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Lspade69's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 607
Originally Posted by blue collar
man forget that clip light just go for it...unless its on steady whi cares...i ran my infinity 12s on a 310 a for 3 yrs cwith that light flashing all the time....both still work fine..
Alright cool, I have heard that a couple of times but I wasn't going to try it until I had proof so thanks a bunch for the confirmation.
Lspade69 is offline  
Old 04-22-2006, 12:37 PM
  #6  
1000 Watt CAFz'r
iTrader: (3)
 
SQ Civic's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,185
Originally Posted by Lspade69
Alright cool, I have heard that a couple of times but I wasn't going to try it until I had proof so thanks a bunch for the confirmation.
If I remember correctly it says that in the manual. That the clipping light will flash with the bass, just not to let it stay on steady... the maual is your friend..

Mark
SQ Civic is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
RagingFocus
Install related
3
09-06-2011 10:57 PM
BrG
Car Audio Technical Discussions
0
11-06-2010 03:25 AM
TravisP32
Car Audio Technical Discussions
6
05-27-2010 06:53 PM
speedyd16
General Discussion
4
03-25-2009 04:24 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: My amp is pissing me off.


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.