pdx 1000 - Car Audio Forumz - The #1 Car Audio Forum

General Discussion General discussion about all things car audio, from pioneer, orion, alpine and eclipse.

pdx 1000

Reply

 
 
 
Old 05-03-2010, 11:00 PM
  #1  
0 Watt CAFz'r
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 12
pdx 1000

i have a pdx 1000, and on the back there are 4 labeled 20amp fuses.
i have seen another pdx 1000 with 25 amp fuses...? anyone know why is that?
ktownmoto is offline  
Reply With Quote
Old 05-03-2010, 11:19 PM
  #2  
500 Watt CAFz'r
iTrader: (1)
 
jstoner22's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 846
probably someone that popped the 20's and decided to up them to avoid the annoyance.

not recommended.
jstoner22 is offline  
Reply With Quote
Old 05-03-2010, 11:40 PM
  #3  
0 Watt CAFz'r
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 12
Originally Posted by jstoner22 View Post
probably someone that popped the 20's and decided to up them to avoid the annoyance.

not recommended.
no - i bought mine new and the header beside the fuse heading says 20 amps.
the other pdx 1000 says 25.

im wondering if there is more than one model of this unit and mine(or his/her) amp is older version or somethin. hopefully somone can chime in..
ktownmoto is offline  
Reply With Quote
Old 05-03-2010, 11:46 PM
  #4  
500 Watt CAFz'r
iTrader: (1)
 
jstoner22's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 846
i have read in the past that earlier models of the 1.1000's had issues popping the 20's. so alpine changed them and started running 25's.

i have never confirmed this myself though.
jstoner22 is offline  
Reply With Quote
Old 05-03-2010, 11:52 PM
  #5  
500 Watt CAFz'r
iTrader: (1)
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 968
yeah, maybe a design change to alleviate a problem, but a little strange as the new pdx m12, 1200 watt amp has 25 amp fuses.

Last edited by Denonite; 05-04-2010 at 12:04 AM.
Denonite is offline  
Reply With Quote
Old 05-04-2010, 12:48 AM
  #6  
0 Watt CAFz'r
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 12
Originally Posted by jstoner22 View Post
i have read in the past that earlier models of the 1.1000's had issues popping the 20's. so alpine changed them and started running 25's.

i have never confirmed this myself though.
yah right, i think your on to something anyways i have had the experience of popping the 20, ended up with 30 now and all has been good(over a year) .

might have to check with alpine for a little clariety when have the time....
ktownmoto is offline  
Reply With Quote
Old 05-04-2010, 01:03 AM
  #7  
500 Watt CAFz'r
 
lpchouinard's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 819
yup, i can confirm this since i owned both model, the one with the 20A will blow fuse if push to the max, you can safely replace them with 25A (Alpine Support Approved).
lpchouinard is offline  
Reply With Quote
 
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
camcherokee
General Discussion
6
03-14-2008 07:44 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: pdx 1000


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.