General Discussion General discussion about all things car audio, from pioneer, orion, alpine and eclipse.

SIR-ALP1 Problem with IVA-D300

Old 06-07-2006, 11:26 AM
  #1  
0 Watt CAFz'r
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 7
SIR-ALP1 Problem with IVA-D300

I am having a problem with my Sirius tuner on my in dash. What is happening is that on the Sirius tuner its only playing out of the left channel basically. WHen I go to normal radio, cd, dvd, aux though it plays out of all the channels. So I have determined that its either the Ai-NET cable or teh tuner box itself. Could it be possible that it is the Ai-NET cable??
501audio is offline  
Old 06-07-2006, 01:24 PM
  #2  
2000 Watt CAFz'r
iTrader: (3)
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 2,455
sure it's possible. That Ai-net cable carries among other things, your right and left stereo signals, so I would first try to wiggle it, unplug/plug it in, look for damage or bad kinks etc... If it is the cable, then don't worry too much, they're not too expensive. If you can borrow one and try it, that would an easy way to narrow it down. Go to a stereo shop and ask them.
veeman is offline  
Old 06-07-2006, 02:09 PM
  #3  
0 Watt CAFz'r
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 7
Thanks for the pointers. The big thing for me is that I am about two hours away from the nearest Alpine dealers...I inspected teh cable for kinks and all but didn't find nothing. I pulled out and reinserted also. I am just hoping that it is the cable and not the unit itself. I bought that on Ebay when they were still selling for 40 bones
501audio is offline  
Old 06-07-2006, 03:01 PM
  #4  
2000 Watt CAFz'r
iTrader: (3)
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 2,455
the other thing you can try, is to reset the head unit. Sometimes that gets things going again. Unfortunately, unless you can get another ai-net cable to try, you're going to have a hard time figuring out what's bad.
veeman is offline  
Old 06-07-2006, 03:41 PM
  #5  
0 Watt CAFz'r
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 7
I also did try the reset...didn't do anything.
501audio is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
autoworks
Car Audio Wanted (WTB)
1
12-20-2011 09:02 PM
freqshow
Car Audio Wanted (WTB)
0
02-18-2006 03:44 PM
djpepsi
Car Audio Wanted (WTB)
0
02-12-2006 10:31 PM
RemotelyTurnedOn
General Discussion
14
07-22-2004 06:31 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: SIR-ALP1 Problem with IVA-D300


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.