General Discussion General discussion about all things car audio, from pioneer, orion, alpine and eclipse.

Alternator noise, need help!!

Old 02-21-2007, 09:33 PM
  #1  
0 Watt CAFz'r
Thread Starter
 
Join Date: May 2006
Posts: 22
Alternator noise, need help!!

I just replace my JBL GTO 75.4 w/ a Alpine PDX 150.4. I had no noise/ground issue before the switch. Now i have a whinning/static noise. I have my RCA's higher end Tsunamis running down the passenger side, and 4g power and ground running down the drivers side of the car. I have the amp grounded right to the battery because i had a ground issue before and this solved the problem. My HU seems to be grounded, and My RCA's aren't near the fuse box.

I'm running out of trouble shooting ideas, need some help!!!!

Thanks
curtsmith17 is offline  
Old 02-21-2007, 09:42 PM
  #2  
4000 Watt CAFz'r
iTrader: (3)
 
Haunz's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 4,218
the first step is finding the noisy component... make some muting plugs and start checking... (if you don't know what a muting plug is you better look on google) your problem could be a RCA ground touching ground when it shouldn't be... or the HU may be the problem.... if it seems to be the HU try powering it from a seperate 12v supply while your car is running...... if the noise go away its probably the HU and the old amp was probably better at rejecting the noise...

you can choose from several solutions at that point to fix the problem...
Haunz is offline  
Old 02-21-2007, 11:30 PM
  #3  
4000 Watt CAFz'r
iTrader: (66)
 
MR2NR's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 6,420
Any chance you have a Pioneer cd player?
MR2NR is offline  
Old 02-22-2007, 08:15 AM
  #4  
500 Watt CAFz'r
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 870
^^^^ You beat me to it.
Starterwiz is offline  
Old 02-22-2007, 09:37 AM
  #5  
0 Watt CAFz'r
Thread Starter
 
Join Date: May 2006
Posts: 22
nope.... i'm running a Nakamichi HU
curtsmith17 is offline  
Old 02-22-2007, 11:23 AM
  #6  
0 Watt CAFz'r
iTrader: (1)
 
hustler's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 43
groundig my HU with 8awg to chassi helped my noise problem
hustler is offline  
Old 02-22-2007, 11:42 AM
  #7  
50 Watt CAFz'r
iTrader: (3)
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 254
l grounded everything to one spot, same for power.also used shielded rca.
solved

copper conducts better than steel
surround sound is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
aes92000
Car Audio Technical Discussions
7
03-14-2013 10:25 AM
curtsmith17
Car Audio Technical Discussions
1
02-21-2007 09:45 PM
4sinduct
Install related
3
10-25-2006 11:03 PM
Tone
Install related
9
12-15-2004 10:11 PM
exxtractor
Install related
5
05-13-2004 04:29 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Alternator noise, need help!!


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.