General Discussion General discussion about all things car audio, from pioneer, orion, alpine and eclipse.

Pioneer AVH-3500BHS head unit resetting...

Old 05-03-2014, 04:09 PM
  #1  
0 Watt CAFz'r
Thread Starter
 
Join Date: May 2014
Posts: 3
Pioneer AVH-3500BHS head unit resetting...

Totally stumped! I purchased a Pioneer AVH-3500BHS head unit and had it professionally installed into my 2011 Rav 4. The unit started resetting itself occasionally. It was always when the car was off and turned on. I took it back to the installer and he couldn't figure out why it was doing this. It is odd because it doesn't happen every time I turn off the car. He connected the unit directly to the battery and thought for sure that would solve the problem. Unfortunately, that was not the case and it keeps happening. It has reset itself 3 times in the past week. Somebody please HELP!!!
rhall79 is offline  
Old 05-05-2014, 02:03 PM
  #2  
Administrator
 
Dukk's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 16,855
If the yellow wire is connected directly to battery and it is still resetting then the unit likely has an internal issue.
Dukk is offline  
Old 05-05-2014, 04:52 PM
  #3  
0 Watt CAFz'r
Thread Starter
 
Join Date: May 2014
Posts: 3
Originally Posted by Dukk View Post
If the yellow wire is connected directly to battery and it is still resetting then the unit likely has an internal issue.
Sorry Paul, I failed to mention the first course of action was replacing the unit and it is happening with the replacement. This might be a stupid question, but I noticed when I first got the vehicle, when the car was turned off, there was no power to the cigarette chargers (not sure what these are called now). Does it have something to do with the way Toyota is making there cars now? Like I said, it's a fairly new car, 2011. I can't figure this out and it's driving me nuts. It happened again yesterday.
rhall79 is offline  
Old 05-05-2014, 11:02 PM
  #4  
50 Watt CAFz'r
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 96
is it resetting itself? or shutting off and back on (remembering all your setting ect ect) i'd check the fuses in the car and in the back of the deck. also check what he has done with the handbreak wire. make sure reset button isn't pushed in.
Side Show is offline  
Old 05-06-2014, 05:42 AM
  #5  
0 Watt CAFz'r
Thread Starter
 
Join Date: May 2014
Posts: 3
Originally Posted by Side Show View Post
is it resetting itself? or shutting off and back on (remembering all your setting ect ect) i'd check the fuses in the car and in the back of the deck. also check what he has done with the handbreak wire. make sure reset button isn't pushed in.
It is actually resetting itself losing all of the setting. We actually checked all the fuses and the handbrake wire.
rhall79 is offline  
Old 05-06-2014, 02:37 PM
  #6  
Administrator
 
Dukk's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 16,855
How about the ground? Is it to the factory harness? If so, try running it to bare steel.
Dukk is offline  
Old 05-06-2014, 07:01 PM
  #7  
50 Watt CAFz'r
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 96
are you using one of those adapter plugs? sometimes the pins get loose in them. I use bullet connectors.
Side Show is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Spydey
Car Alarm and Mobile Security
6
12-10-2014 04:17 PM
magge52
General Discussion
0
09-23-2013 07:31 PM
Lil Big Mec
Car Audio Wanted (WTB)
0
06-22-2009 11:31 PM
jpref
Car Audio Wanted (WTB)
0
04-02-2006 03:31 PM
ReDmAn
General Discussion
15
02-08-2005 11:39 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Pioneer AVH-3500BHS head unit resetting...


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.