General Discussion General discussion about all things car audio, from pioneer, orion, alpine and eclipse.

system prob

Old 08-07-2006, 07:18 AM
  #1  
0 Watt CAFz'r
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 17
system prob

well was in a comp yesturday in 3 of my 4 run my system would stop ...my volts would go down to 9.4 volt and the system would just stop till the run was done then id would get enough power to run again...

i got 2x12" kenwood excelon 1200 watt peak......350 watts rms
kenwood excelon 811d 2x1600 watts peak 400 watts rms at 4 ohms 800 watts rms at 2oms and over 1000 watts at 1 ohms
memphis line driver
all on 4 gauge wire......


i hit 141.5db to 142.0db that what i hit in between there all 4 runs
cavy_boy is offline  
Old 08-07-2006, 08:07 AM
  #2  
50 Watt CAFz'r
iTrader: (3)
 
crabmustang's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 319
Sounds like you got a battery or alternator issue.

Was the car running while competing? the alternator shouldn`t let the voltage drop that far down if you have a good battery even on a stock alternator.

I would do a voltage test on battery before you start car and after, should be 12.2 to 12.8 with car off and 13.4 to 14 with car running, if its around these numbers take car in and have battery load tested, might have a cell going south.

Just my .02

Garett
crabmustang is offline  
Old 08-07-2006, 08:12 AM
  #3  
0 Watt CAFz'r
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 17
well when i started me car my cap was in the high 13 low 14 same thing with my amps thats what the volt would say......
cavy_boy is offline  
Old 08-07-2006, 08:30 AM
  #4  
50 Watt CAFz'r
iTrader: (3)
 
crabmustang's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 319
You have just 1 battery and stock alternator?

If so I would recommend a Optima Dry cell battery or some type of battery made for high current draw that our amps. tend to love
crabmustang is offline  
Old 08-07-2006, 08:41 AM
  #5  
0 Watt CAFz'r
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 17
yes stock bat. and stock alt..... i also got the stock wiring under the hood
cavy_boy is offline  
Old 08-07-2006, 08:43 AM
  #6  
0 Watt CAFz'r
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 17
yes stock bat. and stock alt..... i also got the stock wiring under the hood..
cavy_boy is offline  
Old 08-07-2006, 09:26 AM
  #7  
50 Watt CAFz'r
iTrader: (3)
 
crabmustang's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 319
Do the Big 3 upgrade, and put in a better battery and you will see a difference for sure, and I would get your alternator boosted or buy a higher amperage one.

Garett
crabmustang is offline  
Old 08-07-2006, 10:42 AM
  #8  
0 Watt CAFz'r
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 17
ah k will need to look into that for sure...........
cavy_boy is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
ex everything
General Discussion
20
01-15-2006 12:27 PM
Thumper89
General Discussion
19
10-25-2004 07:46 AM
Hardcore Rock Superstar
General Discussion
14
10-19-2004 09:03 PM
Rickman
Install related
1
08-10-2003 09:11 PM
Pridefcf
General Discussion
6
07-13-2003 10:45 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: system prob


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.