General Discussion General discussion about all things car audio, from pioneer, orion, alpine and eclipse.

Magnet Damage?

Old 09-07-2007, 10:32 AM
  #1  
0 Watt CAFz'r
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 3
Magnet Damage?

I have a sony explode CDX-MP70 and it used to be in my parents van that i wrote off....its been siting in a shoe box ontop of a shoe box with two 5" alpines and tow 4" alpines.....and i recently tryed to install in in my new vehicle a 2003 honda element but there is no sound coming from the deck...ive tryed it multiple times b4 all that would come tru the speakers was the radio...but i tried it a week later and nothin comes thru the speakers...i wired a 4" right of the back of the head and no sound...could that be caused by magnets.....i'm already certin i need a new deck but i wana know whst happenend to the other one so it won't happen again
Caleb_Hartley is offline  
Old 09-07-2007, 11:51 AM
  #2  
50 Watt CAFz'r
 
Join Date: May 2007
Posts: 326
i cant see magnets dammaging your hu especially small magnets like that
it is more likely that you have one one the output wire touching ground or theres a internal problem with the amp
methodman0666 is offline  
Old 09-07-2007, 02:42 PM
  #3  
0 Watt CAFz'r
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 3
ive rewired the connecter 3 times and the first 2 times the radio worked then last night it didn't work when i tried so i thought id take a look....if i use RCA cables and run it through an amp i get sound tho so i dunno
Caleb_Hartley is offline  
Old 09-07-2007, 05:36 PM
  #4  
0 Watt CAFz'r
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 3
and ive made sure theres no wires touching anything....i was talkin to one of my friends and we think i might have fried the internal amp.......cuz the wiring harness is good and then i jsut put the adapter on thats wired to the hu........i dunno don't think im gunn fu(k with it any more and just go buy a new deck
Caleb_Hartley is offline  
Old 09-07-2007, 06:58 PM
  #5  
50 Watt CAFz'r
 
Join Date: May 2007
Posts: 326
good idea !
methodman0666 is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
sfb
Install related
8
07-07-2008 05:06 PM
wasted911
Enclosure Design & Construction Help
2
10-03-2007 02:11 AM
infared_vision
General Discussion
20
06-07-2006 11:49 PM
veeman
General Discussion
2
03-11-2005 07:24 PM
Flow2Dirty
Enclosure Design & Construction Help
5
07-15-2004 12:45 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Magnet Damage?


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.